Fesztiválozz sportosan!
2016. július 14. írta: sportosvillo

Fesztiválozz sportosan!

syngus_csakmozogj_festival.jpg

Egy átlagos fesztiválnapon, amikor már pont őrjítő a forróság a sátradban, felkelsz, és azon tűnődsz, mit csinálj a délutáni koncertekig, gondolj az egészségedre! A VOLT már volt, az EFOTT épp szárad, a Sziget pedig csak most jön, te meg már az első nyári görbe estéden kijelentetted, hogy nem bírod szusszal? Ha így érzel, de már megvan a jegyed a következő fesztiválra, kezdj mozogni, és vegyük sorra, hogyan kerülhető el a fesztivál-izomláz és az „öreg vagyok én már ehhez” kezdetű panaszkodás.

A rohamléptekben fejlődő magyar fesztiválok programok sokaságával várják a közönséget. Mostanra egy fesztivál nem csak zenéről, táncról és tombolásról szól. Minden rendezvény igyekszik minél sokszínűbbnek mutatni magát, így kapnak helyet a mindenféle kulturális, közösségi és sport programok. A sportos játékok azon túl, hogy feldobják azokat az unalmasnak induló óráidat, amikor épp egy színpadon sem megy számodra érdekes műsor, még fel is készítenek az esti őrületre.

Minden fesztiválozó ébredt már lemerevedett izmokkal, elfeküdt nyakkal vagy fájó háttal, hisz egy végigtombolt koncert erősen megterheli a testet – pláne ha a tulajdonosa a hétköznapokban nem igazán mozog. Ez a kellemetlen reggeli állapot viszont elkerülhető. Ha a fesztivál délelőttjeit nem egy sörsátor árnyékában szeretnéd tölteni, hanem inkább felkészülnél az estére, ismerkednél és átmozgatnád magad, próbáld ki valamelyik kedvenc fesztiválsportunkat!

syngus_csakmozogj_beach_volleyball.jpg

A szinte klasszikusnak számító strandfoci és strandröplabda talán minden fesztiválon megtalálható valamilyen változatban. Nagyon mókás például az élő csocsó, ahol te magad lehetsz a bábú, ami csak meghatározott részen mozoghat, a víz szerelmeseinek pedig ott van a vízi röplabda, ahol ha el is esel, nem kell horzsolásnyomoktól tartanod.

A fesztiválok lehetőséget adnak arra is, hogy szabadjára engedd a benned élő gyermeket, és a kicsik helyett te ugrándozz önfeledten a trambulinokon és a légvárakban.

A keményebb kötésűek – akik nem küzdenek tériszonnyal – mindenképp próbálják ki a rekeszmászást, persze ne a home made verziót, hanem azt, ahol kibiztosítva, felügyelet mellett építheted a tornyot, és biztonságosan verheted a melled a csúcsán, mint King Kong.

Hsyngus_csakmozogj_twister.jpga már fesztiválozó vagy, nyilván nem ódzkodsz az emberek közelségétől, és remek szórakozásnak tartanád az óriás twistert is, ahol sok szín, sok ember és sok végtag keresi az utat a játéktéren.

A fesztiválozás gyakorlatilag sport, és tudjuk, hogy sportolni nem érdemes bemelegítés nélkül. Szóval mielőtt még az első koncertre hangolódós italt ledöntenéd, mozgasd át magad, és indítsd a következő napot is fittebben!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmozogj.blog.hu/api/trackback/id/tr558889990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása