Elfelejtesz inni?
2016. június 20. írta: sportosvillo

Elfelejtesz inni?

Szurkolás közben is hidratálódj!

beer_water_csakmozogj_syngus.png

Az ember szervezetének nagyjából 60%-a víz. Egy felnőtt nő napi folyadékszükséglete körülbelül 2-2,5 liter, egy felnőtt férfié pedig 3 liter. Aki rendszeresen mozog, annak különösen ügyelnie kell arra, hogy megfelelő mennyiségű vizet fogyasszon, mert ha nem pótolja a testmozgás során veszített vizet, az edzés végén nem kellemes fáradság vesz rajta erőt, hanem a vízhiány következtében fellépő gyengeség.

coffee_water_csakmozogj_syngus.png

Aki sokat kávézik, minden csésze mellé készítsen egy nagy pohár vizet, hogy kompenzálja a kávé vízhajtó hatását. Egy-egy görbére sikerült vagy egy sörözős, meccsnézős este után az alkoholtól kiszáradt sejtek is igénylik a hidratálást. Ezért aki az éjszakai életet élvezi igazán, annak érdemes még indulás előtt behűteni egy kis gyümölccsel ízesített vizet, az valószínűleg jobban fog esni másnap, mint a csapvíz. A gyümölcsök jótékony hatásait és nagy víztartalmukat bárki kihasználhatja, aki nem szereti csak úgy magában inni a vizet, vagy esetleg üdítőkön nőtt fel.

fruit_water_csakmozogj_syngus.png

Mint ahogy nem mindegy, mikor eszünk, az sem mindegy, hogy mikor iszunk. Erős kezdése lehet minden napnak két pohár víz ébredés után, hogy a szervezeted is gyorsan felébreszd. A főétkezések elé is ajánlott beiktatni egy-egy pohár vizet, mert segíti az emésztést, a diétázók hasában pedig elfoglal egy szelet kenyérnyi helyet.

Aki megfelelő mennyiségű vizet iszik, sokkal erősebb és magabiztosabb, hisz nemcsak a bőre szebb, a hangulata is sokkal jobb.

Ha elfelejtesz inni, szerezz be vagy készíts motivációs üveget, ami előre meghatározza, mennyi vizet kell meginnod az adott órákban. Saját kezűleg könnyen elkészíthető, de sok helyről akár készen is megrendelhető. Ha mérni és követni szeretnéd a folyadékbeviteled, érdemes a különböző fitneszalkalmazások erre készült funkcióit használni, a rendszeresen mozgóknak pedig javasolt az edzőikkel is konzultálni.

motivation_bottle_csakmozogj_syngus.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmozogj.blog.hu/api/trackback/id/tr98826106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.06.21. 07:25:07

ilyen baromságot...igyunk vizet evés előtt, hogy ne együnk annyit...ez mégis mi? aki így képes becsapni önmagát, az nyomorult egy jellem lehet...
süti beállítások módosítása