Ez kell ahhoz, hogy végre mozdulj
2016. július 11. írta: sportosvillo

Ez kell ahhoz, hogy végre mozdulj

syngus_letsmove_csakmozogj.jpg

Sportol a párod, a szomszédod, a testvéred, a szüleid, sőt a kutyád is, de te még mindig nem dugtad ki az orrod a lakásból? Ne aggódj, mert igaz a mondás, hogy elkezdeni a legnehezebb. Első lépésként gondold át, mire is lenne szükséged ahhoz, hogy végre mozdulj. Mivel az utcára sem lépsz ki hiányos öltözetben, vedd sorra, mit kell beszerezned, hogy ne szószfoltos, kinyúlt mackóban és az iskolás évekből hátramaradt tornacipőben kelljen mozogni indulnod.

Ha félénkebb természet vagy, és úgy érzed, egyelőre jobb lenne egyedül próbálkozni, a gyorsgyaloglást, a futást és a bicajozást neked találták ki. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ezeknél a mozgásformáknál mennyire fontos a megfelelő cipő. Mielőtt vásárolni mennél, döntsd el, milyen terepen szeretnél futni vagy gyalogolni, aztán pedig a választott terepviszonyokhoz passzoló cipők közül válogass. Ne feledd, nem szerencsés egy rossz döntés miatt a mozgáshiány okozta gondokat boka- vagy térdproblémákkal tetézni!

syngus_running_shoes_csakmozogj.jpg

Ha egyedül mozogsz, ügyelned kell arra, hogy véletlenül se veszítsd el a motivációdat. Ahhoz, hogy motivált maradj, nem lestrapáltnak, hanem elégedettnek kell lenned az edzések végén. Sokat segít ebben a jól szellőző, hidegebb időben pedig a kellően meleg ruházat. A sportra szakosodott áruházakban és webshopokban hatalmas a kínálat, ezért szinte lehetetlen, hogy ne találj olyat, ami tetszene. A bohémabb karakterek választhatnak mókás feliratos felsőket is, hogy ne csak magukat motiválják, hanem azokat is, akik épp mellettük futnak.

A legtöbb ember induláskor igényli azt a bizonyos első lökést, de mégis kínos a családodat kérni arra, hogy tartsa észben az edzéstervedet helyetted, és rugdosson ki az ajtón, amikor már egy hete nem mozogtál. Az okostelefonok kora viszont már erre is megoldást kínál a különböző fitneszalkalmazásokkal. A legújabb, magyar fitneszapp kitalálói pedig ezt is magasabb szintre emelik, hiszen a Syngus nemcsak általad előre beállított emlékeztetőket harsog, hanem állandó kapcsolatot biztosít olyan fitnesztermekkel és személyi edzőkkel, akik a mozgás során mért fitneszadataid alapján folyamatosan tanácsokkal látnak el. Ennél kényelmesebb már nem is lehet, nem igaz?

syngus_kicsi.png

Persze ha magaddal viszed a telefonodat futáshoz vagy bicajozáshoz, szükséged lesz egy övtáskára, karpántra vagy egyéb eszközre, amiben biztonságosan tárolhatod. És miért is ne vinnéd magaddal? Ha nálad van, használhatod a kedvenc fitneszappodat, mérheted a teljesítményed és olyan zenéket hallgathatsz, amik segítenek lefutni vagy letekerni még azt az utolsó kört.

Mozgás során nagyon fontos a folyadékpótlás - különösen a nyári melegben - ezért mindig érdemes magaddal vinni egy palack tiszta vizet vagy egy kis hideg zöld teát, hogy hazaérve ne kelljen befeküdnöd a csap alá.

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmozogj.blog.hu/api/trackback/id/tr48880970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobby Newmark 2016.07.12. 12:50:06

Nem, nem ez kell hozzá, ez mind sallang.

Motiváció kell az elkezdéshez, utána meg már megy magától, meg egy idő után hiányzik is a mozgás meg a vele járó endorfin. Akkor már csak a hosszabb szünetet kell elkerülni.

"ne szószfoltos, kinyúlt mackóban és az iskolás évekből hátramaradt tornacipőben kelljen mozogni indulnod."

Ez meg külön röhej, ki nem szarja le? Jobb, ha baszom drága, márkás cuccba rohad bele az ember, aztán baszhatja ki, mikor megeszi a só?
Ja, tudom, reklámposzt...

MR2 Sándor 2016.07.12. 13:12:58

Ami a cipőt illeti, a Lidliben árulnak kb. 5,5 ezerért Basics vagy milyen márkájú futócipőt, egészen jó, legalábbis fűre és salakra/rekortánra.

Betonra meg úgysem jó semmi, ne fussatok betonon, mert tönkrevágja a térdet-bokát-combízületet hosszabb távon.

blaubner 2016.07.12. 13:39:39

a ruhaválasztás és a telefonos applikáció, mint a legfontosabb motiváció? ez valami vicc?
süti beállítások módosítása