Az 5 legjobb fitneszalkalmazás Androidra
2016. június 09. írta: sportosvillo

Az 5 legjobb fitneszalkalmazás Androidra

kis.png

Ha úgy döntöttél, felkelsz a kényelmes kanapéról, és megváltoztatod az életed, de nem tudod, melyik androidos alkalmazás lenne ebben a legnagyobb segítség, íme 5 bevált fitnesz app, plusz egy izgalmas magyar újdonság, hogy még nehezebbé tegyük a választást.

endomondo_kicsi.pngEndomondo

Az Endomondo alkalmazás hasznos és gyönyörködtet. Olyan, mint valami játék, sőt konkrétan játékként is használható. Ha ezt választod, különböző kihívásokon vehetsz részt, és ha igazán kitartó vagy, még nyerhetsz is. Kommunikálhatsz az Endomondo közönségével, de szinte az összes közösségi oldalon építheted a fitneszkapcsolataidat vagy közzéteheted az eredményeidet. Meglehetősen sok mozgásforma közül választhatsz, így akár krikettezés közben is szemmel tarthat az app. Az alkalmazás természetesen méri az időt, a megtett távot és az elégedett kalóriamennyiséget is. Ha használjuk a telefon GPS-ét, az útvonalkövetést kihasználva még szép mintákat is futhatunk a városban.

runtastic_kicsi.pngRuntastic

A Runtastic szintén egy remek fitneszalkalmazás, amelyet – a félrevezető név ellenére – nem kizárólag futáshoz terveztek. Az alkalmazás hasonló dolgokra képes, mint az Endomondo, de van egy kiemelkedő funkciója, a Story Running. Ezzel a funkcióval még azok is értelmet találnak a futásban, akik korábban céltalannak vagy unalmasnak találták. A Story Running egy olyan történetmesélő, ami a futót teszi meg főszereplőnek, azaz egy olyan fiktív helyzetet teremt, amiben erősen indokolt a futás. Így válhatunk például egy krimi szereplőjévé.

myfitnesspal_logo_kicsi.pngMyFitnessPal

A MyFitnessPal, azaz a fitneszcimbim leginkább a fogyókúrázók körében népszerű. Hatalmas adatbázisának köszönhetően a legtöbb étel kalóriamennyiségét ismeri, neked csak be kell írni a termék nevét vagy (futurisztikus módon) leolvasni a vonalkódját. Az aktuális adataid (testsúly, magasság, stb.) rögzítése után testsúly célokat is beállíthatsz, hogy a szigorú cimbora megmondhassa, a kívánt cél elérése érdekében naponta mennyit ehetsz és mennyit kell mozognod. Az alkalmazás könnyűnek és gyorsnak hirdeti magát – ezt pedig csak megerősíteni lehet.

s-health-logo_kicsi.pngS Health

Az S Health samsungosoknak kötelező. Az esztétikai élményt is két kézzel szóró alkalmazás mindennapi társad lehet az egészséges élethez vezető sárgaköves úton. Az enyhén Windowst idéző csempés nyitóképernyőn kedved szerint rendezheted az elemeket. Ilyen elem például a lépésszámláló, ami azonnal az arcodba vágja, ha egész nap csak a nappali-konyha-fürdő aranyháromszögben mozogtál, de nyitólapra teheted a napi víz- vagy kávéfogyasztást, az alvásidődet vagy a kedvenc mozgásformádhoz tartozó mérő/motiváló elemet is.

nike_kicsi.pngNike+ Running

A Nike+ Running igazi fitness branddé nőtte ki magát. Az alkalmazás bár tényleg csak futáshoz használható, ahhoz pont ideális. Komplett edzésterveket állíthatsz össze, és ha értesz angolul, még egy saját kis tréner is duruzsol a füledbe. Magától értetődően beállíthatod az edzés közben hallgatni kívánt zenét és az egyéni céljaidat is. Ez a letisztult alkalmazás nem akar több lenni annál, ami, és ez határozottan előnyére válik.

 syngus_kicsi.png +1 Syngus

Pluszegyedikként meg kell említeni egy vadiúj magyar fitneszalkalmazást, a Syngust. Ez az app már egy kicsit továbbgondolja a fittek világában rejlő lehetőségeket. A Syngus, a hagyományosabb alkalmazásoktól eltérően, azt is figyelembe veszi, hogy az áhított fitneszterembe valahogy el is kell jutni. Ezért beépítettek egy olyan különleges órarend funkciót, melynek segítségével az applikáción keresztül jelentkezhetsz a kedvenc edződ órájára, mi több: a termen kívül is kapcsolatban maradhatsz vele. Mivel az app elküldi a termen kívül végzett mozgás eredményeit, az edző a távolból is tanácsokkal láthat el. További érdekesség, hogy a Synguson keresztül nemcsak sportlétesítményekkel és edzőkkel kommunikálhatsz, hanem akár egészségközpontokkal vagy magánklinikákkal is.

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmozogj.blog.hu/api/trackback/id/tr928795556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2016.06.10. 15:38:29

A Runtastic ingyér verziója rendkívül idegesítően szar. Mondjuk sokkal jobb ha a mobilt nem is viszed el magaddal futni.
süti beállítások módosítása