Így legyél idén nyáron még egészségesebb
2016. június 24. írta: sportosvillo

Így legyél idén nyáron még egészségesebb

syngus_csakmozogj.jpg

Itt a nyár, nem rejtőzhetsz a párnák közé azt nyöszörögve, nem megyek futni, mert hideg van, vagy hogy olyan sötét van, hogy nincs kedvem boltba menni, inkább rendelek valami gyorskaját. Dübörög a strand- és fesztiválszezon, bírnod kell szusszal! Íme pár tipp, amitől egészségesebb, fittebb és magabiztosabb lehetsz idén nyáron.

Azok a rossz szokások…

Mindig nehezen indul a reggel? Inkább kinyomod az ébresztőt ötször, minthogy az első jelzésre felkelj? Skippeled a reggelit, mert az ötödik jelzés után már csak arra van időd, hogy magadra rántsd a legfelső ruhákat a szekrényből? Ejnye. Az egészséges életmód alapfeltétele a reggeli, optimális esetben egy egészséges reggeli. Ha nem vagy a hosszas étkezés híve, inspirálódj egy korábbi smoothie-s bejegyzésünkből, hisz egy ilyen gyümölcs-zöldség parádé tökéletes a napindításhoz. Egy jó turmixgéppel gyorsan elkészül a fitt reggeli, és így végső soron egyszer még rá is nyomhatsz a szundi gombra.

syngus_breakfast.jpg

Mozgás!

Ha már sikerül hamarabb elkezdened a napokat, az így kapott időt fordíthatod akár mozgásra is. Ehhez nem is feltétlen kell elhagynod a házat. Egy kis reggeli jóga nemcsak a napodat formálja át, hanem a szemléletmódodat is. Sokkal kellemesebb úgy elindulni a munkába vagy az iskolába, hogy már a testedet és az agyadat is beizzítottad.

syngus_yoga.jpg

Szép álmok

Rendkívül fontos, hogy az alvás valóban pihentető legyen. Ennek érdekében érdemes kiiktatni az életedből a késő esti koffeint, nemet mondani a munkára a hivatalos munkaidő lejárta után – napközben persze keményen dolgozni –, és végül elégedetten lefeküdni. Ha teheted, mindig feküdj és kelj azonos időben, így a szervezeted sem lesz zavarodott, és elfáradni is akkorra fogsz, amikorra már fellövik a pizsit.

syngus_morning.jpg

Gardróbfrissítés

A nyár nemcsak megengedi, egyenesen követeli a színes, mintás, mókás ruhadarabokat. Természetesen ha a business casual a dress code a munkahelyeden, ott ne jelenj meg szemüveges zsiráfos pólóban és rövidnaciban, de a munka utáni közös meccsnézéshez vagy esti sétához vedd fel a legvidámabb ruháidat! Egy-egy nyárias darab vagy feltűnő kiegészítő nemcsak a külsődet, a hangulatodat is feldobja, a jókedv pedig elengedhetetlen az egészséges élethez.

syngus_fashion.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmozogj.blog.hu/api/trackback/id/tr888836230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panka Kertész 2016.06.24. 16:31:03

Nagyon tetszett. Köszi!
süti beállítások módosítása